Keryx byter namn till Teologi & Ledarskap

I sommar byter vi namn på Keryx till Teologi & Ledarskap.

Första numret kommer redan i juli där vi har skribenter, både kvinnor och män, från Pingst, EFK, Svenska kyrkan, Trosrörelsen, EFS och Frälsningsarmén representerade. 

Det ligger ingen reaktion i namnbytet, men ett förtydligande och en utveckling med ett nytt fokus på ledarskap.

Nytt är även att Joakim Lundqvist klivit in som ny ansvarig utgivare. Keryx har funnits till för teologisk fördjupning och ett breddat ekumeniskt samtal och dessa element kommer att finnas kvar. Enhet är fortsatt en viktig dimension i tidskriften, Kristi kropp är stor och varierad, men huvudfokus ligger på den evangelisk-karismatiska kyrkofamiljen.

Som namnet också tillkännager kommer det finnas en återkommande betoning på ledarskap framöver och även en tydlig ambition att texterna ska ha en mer praktisk applicering i församlingslivet. Artiklarna kommer även att vara något kortare och lite mer tillgängliga språkligt.

Vi riktar oss till den som står i församlingsarbete och ledarskap, pastor eller cellgruppsledare och hoppas verkligen att Teologi & Ledarskap i denna uppdaterade skepnad kan vara ett viktigt redskap i församlingsarbete.

Written By
More from jonatansa
0 replies on “Keryx byter namn till Teologi & Ledarskap”