Ledare av Joakim Lundqvist

KÄRA LÄSARE

Välkommen till ett nytt nummer av Teologi & Ledarskap! Vår ambition med den här tidskriften är alltid att ge dig som är kristen och ledare matnyttig och tankeväckande läsning som kan vara till konkret hjälp i ditt ledarskap. Antingen genom undervisning och tips som direkt kan appliceras på din egen verklighet, eller genom att starta eller nära lite djupare processer som kan skapa en ännu större resonansbotten i ditt uppdrag som ledare. Sådant som fördjupar och förstorar ditt hjärta och perspektiv.

I det här numret låter vi texterna löpa omloppsbana kring temat Mod att stå kvar. Att göra jobbet klart. Hålla fast i snålblåsten och inte ge upp för tidigt, speciellt i tider av kris och utmaning.

Ingenting i ledarskap kommer gratis. Inget värde­fullt ges till oss utan kamp. Inget dyrbart säljs på Dollar Store. Därför är och förblir en av ledarskapets viktigaste läxor att inte ge upp efter halva vägen. Att inte lyssna på rösten som säger att lönen inte är värd mödan. Bibeln är inte en bok som väjer för livets utmaningar och svårigheter. Men en som ger oss ett helt annat perspektiv på de tuffa passager vi går igenom som människor i allmänhet och ledare i synnerhet.

En av många sådana perspektivförändrare kommer till oss i Psaltaren 91, vers 15:

Han ropar till mig och jag svarar honom. Jag är med honom i nöden, jag ska rädda honom och ge honom ära.

Det här är Guds trestegslöfte för de utmaningar, svårigheter och kriser som du kommer att möta, eller kanske står i just nu.

1. Jag är med honom i nöden

Ingenstans i Bibeln har vi löften om att slippa gå igenom livets tuffa passager, att undvika eldstormen och vattenströmmarna. Men löftet vi har, är att han aldrig kommer att lämna oss ensamma! Aldrig, aldrig någonsin – det lovar han dig – kommer du att vara bortom hans hjälp, utanför hans kärlek, avskild från den nåd du behöver för att ta dig igenom.

2. Jag ska rädda honom

Vilken situation du än står i nu, eller kommer att hamna i längre fram, har du löftet att Gud kommer att rädda dig, om du inte ger upp.

Till det här löftet vill vi så gärna lägga både en egen tidsplan och en handlingsplan. Diktera exakt när Gud ska rädda oss och exakt hur det ska gå till. Men den rättigheten har vi inte, den informationen ingår inte i paketet.

Men att han kommer att rädda dig – i sin egen tid och på sitt eget sätt – det löftet tillhör dig, skrivet i sten.

3. Och ge honom ära

Det här kan man så klart se och tolka på många olika sätt. Det jag själv ser som den största ”äran” Gud kan ge oss, efter att först ha varit med oss i nöden och sedan räddat oss genom att bereda en utväg ur den, det är äran att komma ut ur en trång passage, starkare än du var när du gick in i den!

Att komma ut på andra sidan mer trygg i Gud, mer beroende av honom, mer bruten och ödmjuk, med större tålamod och medkänsla gentemot medmänniskor som går igenom svåra tider – det är den vackraste ”ära” du kan få.

Jag hoppas och ber att det här numret ska vara till styrka och inspiration för dig och ditt ledarskap, och skulle också vilja föreslå dig att använda dess artiklar som underlag för samtal i ert lokala ledarteam.

All Guds välsignelse till dig!

Joakim Lundqvist
Ansvarig utgivare

Written By
More from jonatansa
0 replies on “Ledare av Joakim Lundqvist”